Woningontruiming huis tijdens verhuizing

5 Tips voor uw woningontruiming

Bij een woningontruiming komt veel kijken. Het is vaak een grote klus en vaak is het overzicht zoek. Hieronder vindt u 5 tips om een woningontruiming vlekkeloos te laten verlopen.

01. Zorg voor een coordinator
Wijs binnen uw familie of vriendenkring iemand aan die de ontruiming coördineert. Zo voorkom je dat er zaken blijven liggen of juist dubbel opgepakt worden, zo kan je zorgen voor een gestroomlijnd actieplan en voorkom je frustratie en/of discussies terwijl je aan de slag gaat.

02. Plannen van je ontruiming
Neem van te voren de tijd e.e.a. te plannen. Zo is het handig om voor elke kamer binnen het huis ongeveer een halve dag te plannen om alles te sorteren en in te pakken. Dit lijkt misschien veel maar je zal vaak zien dat op bepaalde kamers, items naar boven komen drijven waar een beslissing over genomen moet worden.

03. Gebruik een stickersysteem
YESSS! Stickeren.. Om eerlijk te zijn werkt dit vaak wel het meest bevredigend. Het is namelijk tijd om te bepalen welke spullen je wilt behouden, verkopen en doneren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld 3 verschillende kleuren stickers

  • Groen = Bewaren
  • Oranje = Verkopen / doneren
  • Rood = Weggooien

04. Neem de administratie goed door
We horen vaak dat mensen toch nog ergens abonnement hadden lopen die zijn vergeten. Dit kan aardig in de papieren lopen. Zorg er dus voor dat je alle administratie verzameld en deze op je gemak doorneemt. Zo kan je alle lopende zaken op het adres overzichtelijk afwikkelen.

05. Laat een professional je huis ontruimen
Waar je vaak niet op zit te wachten is al het gesjouw van je meubels, dozen en andere spullen. Het kan namelijk een grote klus zijn om je huis volledig veegschoon op te leveren, misschien heeft de woningbouwvereniging of nieuwe eigenaar van het huis eisen bij het opleveren. STERK neemt al deze zorgen uit handen, en doordat jij/jullie al de nodige voorbereidingen hebben gedaan wordt het voor ons al een stuk makkelijker en dat scheelt vaak aanzienlijk in de kosten! Een woning ontruiming hoeft vaak niet de hoofdprijs te kosten.