Verhuisdozen in woning

Wat zijn goede verhuisdozen?

Hoe herkent u een goede verhuisdoos, hoeveel heeft u er eigenlijk nodig? Huren, kopen of lenen? Waar let u op bij het aanschaffen en wat kosten ze eigenlijk?

Hoe kom je aan verhuisdozen?

Er zijn verschillende manieren om aan verhuisdozen te komen.

Lenen/Huren

 • Leen van vrienden. Let op of ze nog voldoende stevig en niet gescheurd zijn. Het laatste wat u wilt is dat de doos kapot gaat tijdens het sjouwen.
 • Huren is ook een optie. Je betaald dan ongeveer tussen de €0,50 en €1,50 per doos afhankelijk van de kwaliteit en leverancier. Dit heeft als voordeel dat je snel weer van al die dozen af bent. Het nadeel is wel dat je ze vaak al snel weer terug moet brengen waardoor er ook tijdsdruk bij komt kijken. Daarnaast wil je sommige dingen wil je gewoon in een doos laten zitten. Meestal betaal je een borg die je alleen terugkrijgt als je de dozen onbeschreven, onbeplakt en ongescheurd weer inlevert. Het volgende probleem is dat je bij een ontruiming een hoop dozen zult kwijtraken.

Verhuisdoos Kopen

Tweedehands kopen: Op marktplaats bieden heeeeeeeel veel mensen verhuisdozen aan. Wat moet je er immers mee ná een verhuizing. Mocht je langs rijden bij de verkoper, check dan alle dozen goed op eventuele schade. Bij een klein scheurtje kan de doos al snel onbruikbaar zijn.

Nieuw kopen: verhuisdozen zijn er in verschillende soorten en maten. Van ‘budget‘ tot ‘premium’ en alles daar tussenin. Gelukkig heeft de consumentenbond een quicktest gedaan met dozen van verschillende leveranciers.

Waar moet ik op letten?

 • Hoe stevig is de bodem? Het laatste wat u wilt is dat de hele mikmak uit de doos valt wanneer er net met gesjouwd wordt.
 • Hoe stevig zijn de handvatten? Deze scheuren namelijk snel en worden dan heel lastig te tillen.
 • Elke doos heeft een maximaal aantal kilo’s dat het aankan (staat vaak op de doos). Mocht u dit niet weten, vraag het dan even na bij de leverancier.
 • Leuk dat een doos 50 kilo aankan, maar kunt u het ook tillen?
 • Probeer voor u een doos uitzoekt deze eerst eens in en uit te vouwen. Er komt een moment dat u er misschien wel 100 in elkaar en uit elkaar moet halen.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Het aantal dozen dat u nodig heeft is natuurlijk afhankelijk van de grootte van uw woning, hoeveel personen er wonen en hoeveel spullen u heeft. Gemiddeld kunt u het volgende aanhouden:

 • 1 persoon: 20 stuks
 • 2 personen: 40 tot 60 stuks
 • Gezin met 2 kinderen: 70 tot 90 stuks
 • Grote huishoudens: tussen de 90 en 150 stuks

Mocht u advies nodig hebben over het ontruimen van uw woning? Wilt u voor dat wij aan de slag gaan alvast e.e.a. uitzoeken dan kunnen wij u ook helpen en adviseren bij het aanschaffen van het juiste aantal en de kwaliteit van de dozen.